Ik zeg het gewoon eerlijk ik vind het heerlijk om een plan voor de dag te hebben, gewoon hoe de dag er in grote lijnen uit zal gaan zien. Wanneer plan ik mijn werkzaamheden in, ontspanning, sportschool en wat kost energie en wat levert energie op. Ik houd van een bepaalde routine doordeweeks en om te weten waar ik aan toe ben. Het geeft mij een gevoel van voorspelbaarheid waardoor ik sneller in de flow kom en bewust bezig kan zijn met de dingen die ik graag wil. Wanneer ik geen routine in de dag heb word ik intens lui en stel ik alles uit met als resultaat dat ik mij ‘unfulfilled’ voel. Dit werd echt duidelijk voor mij in het afgelopen jaar.

 

Ik houd van ’s ochtends vroeg opstaan en dan even schrijven in mijn journal voordat de wereld ontwaakt, om vervolgens te gaan sporten. Dit geeft mij energie. Wanneer ik zeg dat ik gebaat ben bij structuur denken mensen wel eens dat ik daardoor minder flexibel ben of minder spontaan ben. Een planning is ook om van af te wijken hoor mocht ik dat willen of het zo ontstaan, maar er is een routine. Ben ik minder spontaan? Misschien. Ik denk dat ik steeds meer leer te voelen wat ik nodig heb en zou willen. Voor de één minder spontaan voor mij een stap richting mijn dromen en daar heb ik routine en focus voor nodig.
Dat heeft niets te maken met het feit dat ik niet kan ontspannen, dat kan ik wel. Dat is namelijk ook wel eens wat mensen denken. Door bepaalde patronen te hebben ervaar ik juist een vorm van ontspannenheid. Vakantie is eigenlijk altijd lastig geweest voor mij, omdat ik altijd heb gedacht dat ik dan juist de routine helemaal los moest laten. Soms is dit ook het geval wanneer je op vakantie gaat dan is alles vaak ook echt even anders. Ik vind een paar dagen zoals mensen dat noemen op vakantie “niets doen” zonder enige vorm van activiteit en structuur niet rustgevend. Ik houd van een bepaald ritme ook op vakantie en daar ben ik nu helemaal oké mee.

 

Structuur geeft mij rust en overzicht, het brengt mij verder richting het behalen van mijn doelen en dromen. Het maakt mij niet star of inflexibel, het maakt mij eerder relaxter en ik heb meer aandacht voor echt contact. Wil je iets spontaans organiseren? Misschien zeg ik ja en misschien zeg ik nee. Het ligt aan het moment en wat ik voel. Ja zeggen om het ja zeggen en de angst voor wat mensen van mij zouden vinden laat ik echt achter in 2019. Ik durf vol te zeggen nu dat ik dol ben op routine en structuur. Op dit moment in mijn leven houd ik van routine in de dag en weet je wat, ik maak een planning voor de hele week. Oh ja, ik werk ook nog met lijstjes!

 

It is up to you and you only!

 

Love,

Kimberley