Weet je, ik heb zo’n lange tijd gedacht dat het tonen van kwetsbaarheid of gevoeligheid een zwakte was. Nu kom ik er steeds meer achter dat die kwetsbaarheid mij maakt tot wie ik ben. Door mijn kwetsbaarheid te tonen hoop ik dat andere mensen dat ook doen, zodat we allemaal wat dichterbij elkaar komen in plaats van dat we verder uit elkaar groeien.

 

Ik wil gewoon heel graag de wereld liefdevoller, positiever en vrolijker maken, omdat ik vind dat wij dat gevoel als mensen verdienen. Wij verdienen de liefde, het geluk en het gevoel van blijdschap. Geloof me, we kunnen dit echt niet vinden in spullen, hoe materialistisch onze wereld ook geworden is. Helaas kunnen we de ervaringen en gebeurtenissen die op ons pad komen niet altijd kiezen, maar we kunnen wel kiezen hoe we daarmee omgaan. Of dat dan altijd makkelijk is, echt niet.

 

Maar één ding, je bent niet alleen en je hoeft het niet alleen te doen. Veel van ons vinden het fijn om hulp te bieden, als iemand jou om hulp vraagt geeft dat een goed gevoel, maar wanneer vraag jij om hulp? Als jij niet om hulp vraagt ontneem jij eigenlijk de ander de kans om hulp te bieden. Interessante gedachte hé?

 

We vragen vaak niet om hulp omdat we niet te veel willen zijn of omdat we willen laten zien dat we het echt wel zelf kunnen. Om hulp vragen is echt geen zwakte. Het brengt je vaak dichterbij vrienden of familieleden en je geeft een ander zomaar een kans op een goed gevoel.

 

Love,⠀
Kimberley